Träningsprogram

Dags att ta armhävningarna till en högre nivå?

Dags att ta armhävningarna till en högre nivå?  Välkommen upp på tå!

Så här gör du en armhävning på tå: För att placera kroppen rätt är det lättast att starta på golvet. Ligg på mage och placera händerna något utanför kroppen. De ska vara placerade i höjd med mitten av bröstet så att överarmarna är i 45 graders vinkel i förhållande till kroppen. Om du placerar händerna för högt upp (i axelhöjd) i startpositionen är det lätt att axlarna åker upp mot
öronen. Det ger en sämre hållning och belastar axelleden mer. Sätt i tårna och tryck dig ifrån golvet med händerna och spänn samtidigt magen. Nu ska du ha kommit upp till en bra startposition.

ovningarm2
Hållningen ska vara stabil och atletisk och du ska ha en neutral svank i ryggen. Tryck ifrån med händerna mot golvet så att du stabiliserar kring skuldran. Det ska spänna till kring axel och armhåla. Håll axlarna sänkta under hela utförandet – de ska inte åka upp mot öronen. Titta ner så att nacken hålls neutral.

Sänk dig kontrollerat ner och stanna med ungefär en knytnäves avstånd från golvet. Tryck ifrån mot golvet och pressa dig upp igen till startpositionen. Använd magmusklerna för att behålla en stabil position.

Armhävning på knäna: Placera händerna på samma sätt som i en armhävning på tå. Skillnaden är att du sätter i knäna.

Här är övningarna som hjälper dig att klara armhävningar på tårna

Träningsupplägg – så klarar du armhävningar på tårna på 8 veckor

Här nedanför hittar du filmer som visar:

» 4 utmaningar för starka armhävare

» Smarta hjälpövningar

» Teknik – så gör du

 

Hämta din Friskispressen på närmaste Friskis&Svettis-anläggning