Krönikor

Hur visar du att träning är kul?

På Friskis pratar vi inte bara om träning. Vi gör träning. Vår vilja att göra skillnad är äkta, för hela Friskis bygger på engagemang. Viljan att skapa och förändra. Det är engagemanget som gör skillnad på riktigt.

Engagemanget i Friskis styr vi mot att alla ska få uppleva rörelse-glädje, hitta sin egen lust till rörelse. På köpet kommer vi som tränar att orka i vardagen, få bättre koncentration och lära känna våra kroppar bättre. Allt det här härliga gäller så klart inte bara oss vuxna. Barn vill också ha kul, röra på sig och utmana sin kropp. Det är därför Friskis har ett brett och genom-arbetat träningsutbud för barn.

Att komma till Friskis och träna är bra. Men Friskis tar också träningen hem till dig, och till andra platser där barn finns. Det gör vi med våra rörelseprogram Röris och Mini-Röris som hjälper vuxna att skapa rörelse för barn i vardagen, på förskolan och i skolan.

Röris och Mini-Röris är jättebra sätt att sprida rörelseglädje och samtidigt göra skillnad för barnen i både nuet och i framtiden.

Vi vuxna spelar en otroligt stor roll. Barn gör inte som vi säger, barn gör som vi gör. Vi måste
visa hur kul det är att vara i rörelse och inspirera barnen att haka på. Det är engagemanget  som gör skillnad på riktigt.
Hur gör du?

Susanne Jidesten,
generalsekreterare
Friskis&Svettis

susanne.jidesten@riks.friskissvettis.se

RESEKLUBBEN – Träningsresor med Friskis&Svettis